2009-04-07

Lühr frågar sig och vi med honom:

Ja, när är det hands egentligen?
Svensk domarkår inleder ju den allsvenska säsongen briljant. Not.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Det är väl ändå inte domarkårens fel att reglerna är otydliga? Jag tycker synd om Jonas Eriksson som i ett svårt läge bedömde fel och får massvis av kritik trots att han erkänner sitt misstag. Han borde snarare ha beröm!

Nej, vi får sluta se ner på domarna. Visserligen ansåg jag handsen i premiären som ganska självklar men jag såg det inte från domarens perspektiv heller.

zappa sa...

I vår match var den ju övertydlig, det fanns inte en kotte på Rambergsvallen som inte såg den. Och domaren har ju linjedomaren till hjälp också, det var väl framför allt han som skulle gjort domaren uppmärksam på detta i vår match?
"Se ner på domarna" tycker jag är lite märkligt sätt att uttrycka sig på.
Jag ifrågasätter starkt deras kompetens. Vet inte hur många matcher jag har sett där man skiter i att blåsa för hands. Antingen kan vi ju ta bort regeln eller så får de väl lära sig tillämpa den.
Kan den inte men det är väl något liknande" Om handen når bollen kontra om bollen når handen". Alltså, om det är avsiktligt eller inte.
Det är möjligt att det är ett s.k. systemfel eftersom så många domare verkar ha svårt för att avgöra vad som är vad och ja, då får domarkåren och SvFF ta tag i detta.

Jonas E ska givetvis ha cred för att han "erkänner" att han dagen efter är osäker, men vad hjälper det?!? Jag tror inte att en enda ängel jublar för det.

Jag hoppas inte vi får se stora delar av AS avgöras av domarmissar. Dessutom är jag starkt oroad för att vi som en mindre klubb och med mindre publiktryck kommer få fler domar "mot" oss. Det är liksom ingen nyhet att det är så...
Och jag önskar av hela mitt hjärta att jag har fel!

zappa sa...

Saxat från Bladet:
Så säger reglerna:

Om bollen träffar armen när den är intill kroppen så är det inte hands.

Om armen är utanför resten av kroppen så är det hands.

Om bollen söker handen så är det inte hands.

Om handen söker bollen så är det hands.

Unknown sa...

Men hur lätt är det att avgöra om bollen söker hand eller tvärtom?

Och jag tycker nog att folk ser ner på domarna. Du säger att du "ifrågasätter deras kompetens". Om vi då vänder på det. Hur många domare anses egentligen vara bra? Alla kan väl inte vara dåliga?

zappa sa...

Jag tyckte att Collina i Italien höll hög klass, fler av honom. :)